گروهی حرفه‌ای در کنار شماست…

تلفن: 

021

۱۲ دلیل مسدودی حساب بانکی + راه حل

محتوایی که می خوانید...

همه‌ی ما با مفهوم مسدودی حساب بانکی آشنایی داریم. این موضوع می‌تواند بسیاری از افراد را نگران و مضطرب کند. دلایل مسدودی حساب بانکی می‌تواند متنوع باشد و به موارد مختلفی مرتبط با تراکنش‌های مالی، امنیت حساب و قوانین مربوط به حساب‌های بانکی برگردد. به طور کلی، دلایل اصلی مسدودی حساب بانکی عبارتند از:

۱- مسدودی حساب با دستور قضایی

مراجع دارای صلاحیت قضایی می‌ توانند دستور بازداشت موجودی حساب بانکی اشخاص حقیقی یا حقوقی را به سود ذی نفع اعم از دولت یا اشخاص ثالث صادر کنند و یا از وضع حساب آنها کسب اطلاع نمایند. بانک ها نیز ناگزیر به اجرای احکام صادره یا دستورات قضایی هستند.

۲- تقاضای صاحب حساب

۳- دستور شورای حل اختلاف جهت احقاق حق یا تأمین خواسته:

مسدود شدن حساب توسط شورای حل اختلاف تقریبا مشابه محاکم قضایی می باشد.

۴- دستور پلیس فتا

دستور پلیس فتا به دلیل استفاده از حساب جهت فیشینگ و کلاهبرداری یا پولشویی، شرط بندی و یا به دلیل قصد دیگری جهت برداشت از حساب با وارد کردن رمز اشتباه می باشد.

۵- ضمانت وام:

در صورتی که دریافت کننده وام نسبت به تعهداتش عمل نکند حساب ضامن مسدود می شود.

۶- چک بلامحل:

در صورت صدور چک بلامحل توسط دارنده حساب، بانک به مدت هفت سال از زمان تاریخ چک برگشتی حساب او را مسدود خواهد کرد.

۷- دستور اداره ثبت:

دعاوی که مستند به سند رسمی یا لازم الاجرا باشد. مثل دریافت مبلغ مندرج در چک یا دریافت مهریه

۸- واریزی های با رقم بالا:

در صورتی که واریزی بیش از حد استاندارد به حساب دارنده صورت گرفته باشد بانک نسبت به انسداد حساب و ممنوعیت صاحب حساب از انتقال وجه اقدام می نماید.

نکته: مبلغ واریزی فراتر از سقف، برای حساب‌های شخصی بیش از ۲۰۰ میلیون تومان و برای حساب‌های شرکتی و حقوقی بیش از یک میلیارد تومان مشخص شده است.

نکته: روش برخورد بانک‌ها در این نوع مسدودی با هم متفاوت است؛ برخی اطلاع می‌دهند و همان ابتدا از شما می‌خواهند دلیل این واریزی را مشخص کنید. برخی دیگر، با مسدود کردن موقت حساب، مشتری را غافلگیر می‌کنند!

۹- تراکنش های سریالی:

در واریزی های سریالی علی رغم اینکه مبلغ پایین تر از سقف است اما بانک به دلیل تراکنش‌های ناگهانی با مبالغ خرد، تا مشخص شدن علت این واریزی‌های پرشمار،  حساب را مسدود می کند. به طور مثال صاحب حساب بدون اطلاع دادن به بانک برای کمک‌های خیریه، شماره حساب یا کارت خود را در اختیار دیگران قرار می دهد و در پی آن واریزی های متعددی به حساب او انجام می شود. بانک برای مشخص شدن علت این واریزی‌های پرشمار و سریالی حساب را مسدود می‌کند.

نکته: تفاوت این مسدودی با مدل قبلی در این است که در واریزی‌های درشت، امکان انتقال وجه مسدود می‌شود و در این مدل، امکان واریز وجه هم مسدود می‌شود.

۱۰- مقررات داخلی بانک ها:

راکد بودن حساب به مدت طولانی و یا ناقص بودن مدارک صاحب حساب می تواند سبب مسدود شدن حساب دارنده آن حساب توسط بانک شود.

۱۱- دستور بانک مرکزی:

اگر یک حساب بانکی در فعالیت‌های تقلبی یا جعلی در اینترنت شرکت کند، حساب ممکن است به دلیل این فعالیت‌ها مسدود شود.

۱۲- سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک

یکی دیگر از مراکز مسدود کننده حساب سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک است. این سامانه به بررسی تراکنش های صورت گرفته می پردازد و در صورت غیر عادی بودن تراکنش ها بصورت هوشمند اقدام به مسدود سازی حساب می نماید. اشخاصی که به این طریق حساب آنها مسدود گردیده می بایست با ورود به سایت eers.ir با درج کد ملی و شماره موبایل خود مراتب را اعلام دارند تا رسیدگی به موضوع صورت پذیرد.

مراحل رفع مسدودی حساب :

در مرحله اول مالک حساب بانکی باید به همان مرجع قضایی که دستور مسدودی حساب را صادر کرده، مراجعه کند و پیگیر حل مشکل قضایی خود شود؛ و برای رفع آن اقدام نماید. باید در نظر داشت که، شرایط رفع مسدودی حساب، بسته به موضوع دعوی حقوقی یا کیفری، تفاوت خواهد داشت. به عنوان مثال، چنانچه در اجرای قرار تامین خواسته مربوط به مهریه، حساب بانکی فردی مسدود شده باشد، فرد می تواند با ارائه رضایت نامه محضری همسر خود، منوط بر بذل مهریه، حساب خود را رفع مسدودی کند. بعد از برطرف شدن مشکل قضایی، مالک حساب می تواند با گرفتن نامه از مرجع قضایی، به صورت حضوری به شعبه بانک مراجعه کرده؛ ودر کوتاه ترین زمان ممکن، برای رفع مسدودی حساب خود، اقدام نمایید.

همه‌ی ما با مفهوم مسدودی حساب بانکی آشنایی داریم. این موضوع می‌تواند بسیاری از افراد را نگران و مضطرب کند. دلایل مسدودی حساب بانکی می‌تواند متنوع باشد و به موارد مختلفی مرتبط با تراکنش‌های مالی، امنیت حساب و قوانین مربوط به حساب‌های بانکی برگردد.

۱۲ دلیل مسدودی حساب بانکی + راه حل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

موسسه حقوقی احیای عدل کهن

الان در دفتر هستیم

با ما تماس بگیرید!

شماره تماس

02177976000

شماره تماس

09120202823

درخواست مشاوره با وکیل

خلاصه پرونده خود را وارد کنید در اولین فرصت وکیل با شما تماس خواهد گرفت.